sebastià gasch

Premi FAD Sebastià Gasch 2018 pel nostre Cicle de creació escènica DespertaLab

Ja s’ha  fet públic el veredicte dels Premi FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i estem molt contents de poder anunciar que ens han atorgat un dels premis d’aquest guardó, que ja compta amb més de 40 anys.  El nostre Cicle de creació escènica DespertaLab organitzat conjuntamen amb la Nau Ivanow, ha rebut el premi Aplaudiment Sebastià Gasch a la Creació Emergent. 

El 1976, es van constituir al FAD els Premis FAD Sebastià Gasch per distingir les actuacions parateatrals més destacades de la temporada i totes aquelles persones que proposen mirades diferents i innovadores del món de l’espectacle.

Des de llavors, el jurat, format per un grup heterogeni de curiosos, es renova periòdicament i procura estar atent a les propostes originals i a les trajectòries dels seus protagonistes. Després d’assistir al llarg de cada temporada a totes les presentacions possibles, a l’hora d’escollir els premis cada membre del jurat defensa els seus delits amb passió, fins que s’arriba a un acord, un intent sincer de reconèixer un fet especial: la creació sense límits.

Segons marquen els estatuts, anualment es donen tres premis cabdals i un nombre indeterminat d’aplaudiments:

el Premi FAD Sebastià Gasch, per distingir l’aportació més destacada de l’any, que es materialitza en una màscara daurada signada per Joan Brossa

el Premi d’Honor, diploma que s’atorga com a reconeixement a la trajectòria d’un/una artista, espai o entitat

l’Aplaudiment Internacional “Joan German Schroeder”a una persona, un treball o una entitat estrangera que hagi deixat petjada en el seu pas per la ciutat

Els Aplaudiments són distincions per a una persona, treball o entitat que hagi destacat per algun aspecte especialment rellevant.