P.A.U. (PAISATGES ALS ULLS)

de La Fam de la Fera. La història de tres persones migrades que han creuat el mar en pastera. La peça ens mostra aquesta realitat tantes vegades disfressada pels mecanismes del poder.

Horaris: de dimecres a dissabte a les 20.30h i diumenge a les 19.00h

Idioma de l’espectacle: català i castellà

Gènere: Teatre documental

Durada: 70 minuts

Tots venim d’un sol ventre on es van originar les primeres cèl·lules vives. És ancestral i de color blau: el mar. Avui, el mar, que hauria de ser l’inici de la vida, és mort i segrest.

P.A.U. Paisatges Als Ulls parteix de la premissa que l’estat del mar reflecteix l’estat de l’ànima de la societat. Sobre l’escenari no hi ha actors, sinó persones que han creuat una mar buscant la llibertat. I és sobre l’escenari on troben un lloc per connectar i verbalitzar experiències de vida que, per l’espectador, es poden sentir com a pròpies.

Els protagonistes ens explicaran la seva història de vida a través dels paisatges que els travessen: com va ser la travessia pel mar, qui eren abans de deixar el seu país d’origen, qui són ara i qui volen arribar a ser. Quina idea tenien d’Europa i quina en tenen ara. Un espectacle de teatre necessari que busca ser un pont de comunicació i un lloc de trobada. El teatre com a trinxera, el teatre com a espai de resistència davant un món atroç que cada vegada més ens recorda a un temps passat i fosc.

QUI JA L’HA VIST OPINA:

P.A.U. Paisatges Als Ulls dóna l’oportunitat que el teatre sigui un espai   de sensibilització, reivindicació i esperança en el treball per la no discriminació; un espai en el qual se li dóna veu als qui moltes vegades la societat invisibilitza’. Karlos Castella (SOS Racisme Catalunya)

‘Recomano amb un sí rotund aquest espectacle per la seva vitalitat, la seva força, la seva capacitat de fer endinsar a l’espectador, des de la vivència personal i real, en els processos migratoris. Una obra emotiva però profundament política. Teatre documental. Teatre que sap de quin costat està. Gràcies a Dabo, Yacine i Soly per obrir-se al públic, gràcies per la valentia d’explicar la seva pròpia vida. Una obra imprescindible per a les escoles. Una obra que necessàriament hauria de recórrer Catalunya’. Anna Palou (Stop Mare Mortum)


Intèrprets: Malamine Soly, Yacine Diop, Dabo Malang/Lamine Bathily i Ariadna de Vilar

Idea original: Carolina Llacher

Dramatúrgia i direcció: Carolina Llacher i Martí Costa

Música en directe i espai sonor: Josep Maria Barrufet

Espai escènic: Laura Sanz

Il·luminació: Anna Espunya

Fotografia: María Martín Marín i Adrià Losa

Disseny editorial i gràfic: Adrià Losa

Teaser i vídeos: Blai Mateu

Un espectacle produït per La Fam de la Fera i Eòlia I+D

programa de mà